Hvad er gelato

Gelato stammer fra Italien, hvor gelato, for en italiener bliver betragtet som et helt alm. måltid, da gelato er fyldig, smagfuld og mættende. Gelato er kendt for dens kraftfulde smage, da der er meget mindre luft i massen, end der er i alm. flødeis.

Grundbasen er lavet udelukkende på mælk, helt uden fløde, og herved kan vi lave den lækreste og blødeste konsistens. I Mammis Gelato er alt gelato lavet helt fra bunden, derfor laver vi selv vores grundbase, hvorimod andre benytter sig af færdigblandet pulver-løsninger.

5 gode grunde til at spise Gelato:

  1. Gelato indeholder kun 2-9 % fedt, mens den klassiske is indeholder 18-30% fedt.
  2. Gelato indeholder kun 25-35% luft, hvorimod almindelig is indeholder op til 65% luft. Det vil sige – jo mindre luft, des mere får man for pengene.
  3. Gelato indeholder kun det halve antal kalorier end den almindelige klassiske flødeis.
  4. Der er ingen kunstige farvestoffer eller ingredienser i den gelato vi laver.
  5. Gelato har et højt indhold af både proteiner, vitamin B, calcium og fosfor, som er vigtig for et sundt helbred.